Dagens träning

Tog ut Lucas o borstade honom så han var ren och fin, sen gick vi in i paddocken o tränade lite touching game som jennifer gjort på morgonen o då hade det inte gått så bra men iaf så är touching game en lek då (rätt uppenbart ;) ) där man behöver ett spö och en plastpåse. Spöt behöver en "flärp" där nere (den man använder och.. slår låter fel men.. typ motsatsen till handtaget längst upp XD ) och där trär du igenom plastpåsen (du kan också lägga mat i så som havre, morötter, äpplen osv men det blir bäst med små bitar). Sen tar du spöt typ en halvmeter framför hästen i mulens höjd och när hästen nuddar påsen så får den beröm o godis. Ta den högre och högre men öka inte höjden för mycket. sen kan du också stå brevid hästen vid bogen typ o hålla spöt en bit framför er o se om hästen nuddar också.
Jennifers kompis gjorde detta och nu när hon håller spöt högt upp så stegrar hästen, grymt! :D

Lucas lyssnade jätte bra verkligen. Efter det körde jag vänskapsleken och den går ut på att du ska kunna röra din häst med olika föremål. Man ska börja med att kolla så att man kan röra hästen överallt och kan man det börjar man med föremål. Idag tog jag : flyweil, nosludd, tom liten fantaflaska och en plastpåse. Han reagerade inte på nånting, duktiga polle!

Sen tog vi en promenad i typ 10 minuter bara för o sträcka på benen. Är jätte nöjd med honom idag verkligen. Blir nog lite touching game imon med skulle jag tro :D


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0