Ridlägret

hade helt glömt bort att skriva om ridlägret, haha (a)

iaf så åkte jag mamma o bonnie dit på måndag morgon och när vi kommit fram bar vi in alla grejer i våran stuga o så och betalade osv osv osv. Sen delade dom ut hästarna och jag fick en ponny vid namn Tingeling.
Väl på väg till hagen för o hämta hästarna så visar en lägerledare mig vilken häst det är o jag går mot henne o ropar på henne o så. Då väner hon sig om, tittar på mig och går iväg. Jaja, det är väl bara o gå efter, hon kommer nog. Något i den stilen tänkte jag. Och jag tänkte helt fel. Fick inte tag på henne så slutade med att jag gick från hagen med Blixten, en mellan stor c-ponny som var super känslig i munnen och tog du för hårt så reste han sig. Lägerledaren frågade mig om jag ville prova och jag sa ja så jag hade ett val, blev inte tilldelad den hästen.

Blixten är import från polen tror jag och har blivit slagen o sån skit där så han var väldigt rädd o försiktig.
Red första ridpasset och det ända som gällde var o ta o ge ta o ge, självklart inte ta hårt utan försiktigt och mjukt. Han var otroligt rolig och rida och läraren frågade mig om jag vill fortsätta med honom och det ville jag för det kändes bra. Andra ridpasset var det bommar och eftersom att Blixten är runt 11-12 år så var jag 99 % säker på att han skulle fixa det där med bommar rätt bra. Men även där hade jag fel. Han studsa upp, flög framåt och landa rakt ner o fortsatte sedan i sin vanliga pigga takt som om han inte visste att det inte var riktigt så man skulle göra.
Resten av ridpasset kändes det som att det var jag som lärde ponnyn, inte ponnyn som lärde mig. Så jag bestämde mig för att byta till Tingeling. Blixten var skit mysig och jätte rolig och rida men även lägerledarna tyckte precis som jag, att det var jag som lärde honom.


Vi fick tag på Tingeling och jag gjorde iordning för o rida, var ett dressyrpass och hon var en av dom goaste ponnysarna jag ridit på verkligen. Hur fin som helst och ur mysig.
Nästa pass var hoppning, hon var väldigt rädd för hinder o bommar så jag fick alltid komma en gång först på hindret så att hon visste att det inte var något farligt. Hon var skit rolig o hoppa och hela ridpasset gick super verkligen.


bild från barbacka passet dagen efter.


Dagen efter red vi först ett barbacka pass och hon hade skit mysig trav o den var jätte lätt o sitta ner i men galoppen var skit obekväm :P Var iaf jätte nöjd med det ridpasset här kommer lite bilder fotade av anna <3
sötis ponny, <3


Sen på eftermiddan hade vi gymkhana men jag hade inte tingeling då hon är alldeles för rädd för utrustningen. Istället fick jag Vickys ponny Melde (en ridskole häst) som var gryyyyym på gymkhana och älskade det.
Första grenen var slalom, bara en provomgång och sen en tävling mitt lag var:

Jag
Emma
Nellie
My

och vi var sverige :D
andra laget var england
och där var det:

Anna
Sara
Jossan

Kommer inte ihåg vilka grenar vi vann o så men iaf så var nästa gren stafett o slalom, vi skulle alltså rida slalom med en stafettpinne o sen ämna över till nästa. Först körde vi en provomgång (det gjorde vi i alla grenar)

Sen var det muggflyttning vilket Melde är GRYM på! så fort jag missade o ta koppen så stannade hon o vände. En otoligt mysig ponny o rida fast oerhört hård sadel.. ehe....
Sist var grenen med flaggor där vi skulle rida med en flagga ner till en tom kona och stoppa ner flagga där o sedan på vägen hämta en ny flagga och lämna över till nästa.

Allting sluta med 3-2 tror jag, en gren gjorde vi 2 gånger med kommer icke ihåg vilken ;)
Gymkhana var iaf skit kul och speciellt när vi tränade för en i landslaget, och sedan på kvällen få se när dom tränade för NM!!!!!


Hittade bilden på annas blogg men inte hon som har fotat den, är iaf Caroline och Mr Polo

Bilden under har anna som bloggar på http://wingaardh.blogg.se fotat, hoppas det var okej att jag lånade den!
Caroline och hennes "nya" gymkhana häst som hon tävlade NM med.På fredagen så var det först uteritt som gällde för en del av oss (dom andra valde att ha dressyr ist)
och det var skit roligt o rida ut på tingeling  (vi red ut en gång tidigare i veckan men kan inte komma på vilken dag :s ) och hon hopp o studsa som en galning :D
Sen hade i hoppträning, gick igenom banan o hoppade den 2 gånger innan vi skulle ha uppvisning dagen efter :)
Tingeling var som sagt rädd för bommar o så men det gick jätte bra och var skiiiit nöjd med det ridpasset :D

På lördagen så var det ju uppvisning och vi red fram o så och hon kändes lite spänd o så , väl inne på banan gick det jätte bra, tror hon stannade 2 eller 3 gånger men som jag sagt flera gånger innan är hon rädd för bommarna o hinder överhuvudtaget.
har bara en bild men men..
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0